top of page

Meer gek op mijn bek

Hieronder vind je nog meer project die verbonden zijn met het project Gek Op Mijn Bek

Jongeren 15-25 jaar

De leerlingen van het 6e jaar communicatie en media, uit de secundaire school Immaculata Oostmalle zetten hun schouders onder dit project. Hun missie is om via gerichte communicatie leeftijdsgenoten meer bewust te maken van het belang van een goede mondhygiëne.

Hun eindproject is uitgegroeid tot de campagne ‘Gek op mijn bek’.

Zij gebruiken zeer bewust sociale media zoals Tiktok en Instagram om de jongeren op een hippe manier te bereiken.

Zij zijn dan ook de creative drijfveer achter deze website.

Doelgroep Lagere scholen​

In basisschool De Brug in Sint Job werden bij 400 kinderen tandplakmetingen gedaan. Dit op aanraden van het CLB waar de school heel wat kwetsbare kinderen heeft.
Het resultaat was verbluffend positief: er werd weinig tandplak vastgesteld.

Wel waren er enkele kinderen met cariës.
Er zal verder onderzoek worden gedaan waarom deze resultaten zo positief waren. Om een goede vergelijking te kunnen maken zullen er in de toekomst meer tandplakmetingen worden gedaan in meer scholen in Eerstelijnszone Voorkempen.

tuubje.png
tandartsstoel.png

Doelgroep buitengewoon onderwijs

In Sint-Raphaël in Sint-Job lanceerde Eerstelijnszone Voorkempen samen met de steun van Rotary Westmalle Kempen een pilootproject met educatieve mondgezondheidskoffers. Hiermee leren de kinderen spelenderwijs over mondgezondheid.
Zo bevat de koffer een puzzel, een voorleesboek en vertelplaten over Tuubje. Die wil een verjaardagsfeestje houden, maar dit verloopt niet zoals gepland. Verder bevat het pakket een ganzenbord en een memoryspel. Deze zijn gedrukt door Carta Mundi. Voor de kleinere kinderen is er ook de hokus pokus tandenpoetsdoos. Alsook een boek dat kinderen leert over het ontstaan van cariës: "beestje buiten".
De tand- en mondhygiëne van de leerlingen ging dankzij de mondgezondheidskoffers
spectaculair vooruit.

poetsbuddies1.png

Doelgroep kleuters

De werkgroep werkt aan een nieuw project om kleuters en lagere scholieren op een speelse wijze te betrekken bij het belang van mondgezondheid. Op de planning staat in september 2024 een wandeling waarbij kinderen onderweg opdrachten kunnen uitvoeren.

Het idee is om via qr-codes ook de ouders en groot-ouders te betrekken
bij het project.

Via deze codes kunnen zij meer informatie vinden over mondgezondheid voor kinderen, volwassenen en ouderen. Natuurlijk zullen Tuubje en zijn vriendjes weer een rol spelen in het hele verhaal rond het pad.

Doelgroep zwangeren,
jonge mama’s en vroedvrouwen

Kind en gezin en Opgroeien streven ernaar om zwangeren en jonge mama’s bewust te
maken van het belang van mondgezondheid voor zowel zichzelf als voor hun kind(eren). Dit doen zij aan de hand van het delen van informatie via hun website.
Christine Van Meir, tandarts en trekker van de werkgroep mondgezondheid, geeft
opleidingen aan vroedvrouwen. Zodat zij op hun beurt ook weer zwangere en jonge mama’s bewust kunnen maken van het belang van mondgezondheid.

poster kind en gezin mondzorg.jpg

©Powered and secured by Wix

bottom of page